Юрій Зінькевич

Персональний вебсайт

Вхід на сайт

Реєстрація

Пошук

Випадкові фото

Електровоз ЧС4-102, західна горловина ст. Київ-Пас.
ЧМЕ2-161 на Київському ЕВРЗ

Черкащина » Галерея

» Регіони України » Черкащина


 


Черкаська область — адміністративно-територіальна одиниця України, розташована у центральній лісостеповій частині країни по обидва берега середньої течії Дніпра та Південного Бугу.

Область на півночі межує з Київською, на півдні з Кіровоградською, на сході з Полтавською та з Вінницькою областю на заході. Простягнулася із південного заходу на північний схід на 245 км, із півночі на південь — на 150 км.

Крайня північна точка лежить неподалік від села Кононівка Драбівського району, південна — поблизу села Колодисте Уманського району, західна — біля села Коритня Монастирищенського району, східна — неподалік села Стецівка Чигиринського району.

За математичними розрахунками географічним центром області є точка поблизу села Журавка Городищенського району. Також на території області міститься географічний центр України на північній околиці села Мар'янівка неподалік від районного центру — міста Шпола.

Площа області становить 20,9 тисяч км2, що становить 3,46 % території держави (18 місце в країні). Сільськогосподарські угіддя становлять 14,548 тисяч км2 (70 % загальної площі), з них ріллі — 12,736 тисяч км2 (88 % площі сільськогосподарських угідь).